Hakumenettely
Hakemuksen voi muotoilla vapaasti, mutta sen tulee sisältää seuraavat kohdat:
- Projektin nimi ja anottu kokonaissumma
- Projektin päämäärä tiiviisti esitettynä
- Projektin vetäjä, työryhmä, yhteistyökumppanit
- Lyhyt, korkeintaan yhden sivun mittainen yhteenveto työsuunnitelmasta ja tärkeimmistä työvaiheista. Hakemukseen on tämän lisäksi myös liitettävä tiivis tutkimussuunnitelma (enintään 4 sivua)
- Budjetti eriteltynä seuraavasti:
i. apurahat, palkat ja palkkiot
ii. muut kulut
iii. projektin muut mahdolliset rahoituslähteet - Hankkeen aikataulu
- Odotettu hyöty ja tulosten hyödyntäminen (vaikutusselvitys). Tässä hakemuksen kohdassa on tärkeä osoittaa suunnitellun hankkeen kytkeytyminen säätiön säännöissä mainittuihin tavoitteisiin.
- Hakijan yhteystiedot
- Ansioluettelo tai vastaava, enintään kolmen sivun mittainen
Huomaa, että jos olet hakenut rahoitusta projektille, jonka kulut ja apurahamyönnöt jakautuvat usealle vuodelle, (esimerkiksi väitöskirjatutkimus), pitää hakemus tehdä kullekin vuodelle aina uudestaan.
Apurahan saajan ohjeet
Hyväksytyistä projektihakemuksista ilmoitetaan sähköpostitse maaliskuun alussa ja myönnetyt varat ovat käytössä heti päätöksen jälkeen. Tiedot myönnetyistä avustuksista ilmoitetaan säätiön verkkosivulla. Myös kielteiset päätökset ilmoitetaan sähköpostitse. Säätiö ei perustele päätöksiään.
Myönnetyn apurahan saa käyttöönsä lähettämällä maksatuspyynnön tilitietoineen säätiön tieteelliselle asiamiehelle, professori Veli-Pekka Saloselle (veli-pekka.salonen@khrenlund.fi). Apurahan saajalla on kolme vuotta aikaa myöntöpäätöksen päiväyksestä ottaa myönnetty tuki käyttöönsä.
Apuraha myönnetään vuodeksi kerrallaan, se voi olla henkilökohtainen tai se on osoitettu projektin käyttöön aputyövoiman, analyysipalveluiden tai vastaavia kustannuksia varten. Apurahan saaja vastaa tuen tehokkaasta ja tarkoituksenmukaisesta käytöstä. Myönnettyä avustusta ei voida siirtää ilman säätiön suostumusta toisen henkilön tai toiseen tarkoitukseen käytettäväksi. Apuraha voidaan siirtää tutkimuksen suorituspaikan tilinpitoon.
Henkilökohtainen apuraha maksetaan suoraan saajan tilille kertasuorituksena. Henkilökohtaisen stipendin suuruus on tällä hetkellä 26 000 euroa vuodessa.
Avustuksen saajan tulee ilmoittaa K.H. Renlundin säätiöltä saamansa henkilökohtainen apuraha veroilmoituksessaan. Suomessa asuva apurahansaaja on velvollinen vakuuttamaan itsensä Maatalousyrittäjien eläkelaitoksessa, kun hänelle on Suomesta myönnetty apuraha, jonka turvin hän työskentelee Suomessa vähintään 4 kuukautta.
Raportointi
Raportointi tapahtuu sähköisen raportointilinkin välityksellä, joka on jatkuvasti hakijoiden käytettävissä. Raportti ladataan pdf-dokumenttina.
Raportti voi olla loppuraportti tai väliraportti.
.
Väliraportit
Loppuraportti
Loppuraportti jätetään projektin lopussa, kun myönnetty rahoitus on käytetty. Loppuraportti voidaan jättää milloin tahansa. Myös loppuraportti on tiivis, muutaman sivun mittainen hankkeen yhteenveto, jossa pääpaino on saavutettujen tulosten kirjaamisessa. Tuloksissa voidaan kuvata esimerkiksi teknisen innovaation hyödyntämistä, mineraali- tai pohjavesivaran arviota, kestävän käytön ratkaisua, julkaisuja tai erilaista vaikuttamista. Loppuraportissa selvitetään projektille myönnetyn apurahan käyttö kokonaisuudessaan, mukaan lukien siihen muualta saadun rahoituksen osuus. Jos projektin tuloksena on valmistunut väitöskirja tai julkaisuja, pyydetään niiden linkki liittämään loppuraporttiin.
.
Tiedustelut: Prof. Veli-Pekka Salonen veli-pekka.salonen@khrenlund.fi
Apurahojen hakuaika
Apurahojen haku seuraavalle vuodelle on avoinna vuosittain syyskuun 15 ja marraskuun 30 päivän ajan. Apurahoista tehdään päätös helmi- maaliskuun vaihteessa.
Tietoa löytyy myös Tiede ja tutkimus-sivustolta.